torsdag 12. april 2012

LØPETID: JOGGING ELLER EI - NOE FOR DEG?

Joggeopptrappingsplan hentet fra KK

Har du lyst til å begynne å jogge? Jeg startet årets løpetid i går etter et halvt års pause, for jeg synes det er både for tungt og kaldt å jogge om vinteren.

Jeg ble tipset av en venninne om at KK hadde skrevet om det å begynne å jogge. Her begynner man virkelig forsiktig med seks minutter gange og ett minutt jogging. Planen og artikkelen finner du her:


Det er nok ikke helt realistisk for meg å få til 4 ganger i uken, men her kan man sjonglere, bruke to uker på en uke på skjemaet for eksempel. Siden jeg har jogget litt før og spilt tennis hele vinteren, så startet jeg på uke tre med å gå i tre minutter og jogge i fire, tilsammen fire "drag". 

I fjor på denne tiden spanderte vi på meg ti timer med personlig trener der vi trente for det meste løping på tredemølle og styrke. Jeg startet på et meget LAVT nivå med 30 sekunder rooolig jogg, og 15 sekunders gange. Økte etterhvert og endte ganske anstendig etter ti timer og egentrening innimellom. Det at formen økte så raskt var veldig motiverende for meg.

Det jeg digger allermest med jogging er at det er så tilgjengelig. Om jeg går ut av døra kl 18.00 er jeg tilbake før BarneTV er ferdig. Dermed lar det seg gjennomføre med barn i huset. Og siden forskning viser at tv-titting ikke oppfattes som samver for barna så holder det at en av oss er i hus mens det foregår. Dernest at det er bra og effektiv trening. I KK artikkelen står det faktisk at jogging er spesielt bra for kvinner. Til slutt skal jeg innrømme at jeg synes det er deilig og tilfredsstillende å jogge også - sånn etterhvert.

At jeg sier det er egentlig helt utrolig siden jeg mesteparten av livet har betraktet all form for løping som ren idioti, ja sorry altså, men det er sant. Da jeg gikk på gynmaset skulle vi løpe 3000 meter i gymmen. Jeg demonstrerte krafitig imot alt jeg syntes var negativt. Det innebar alt fra atomvåpen til løping. Så da de andre løp, så gikk jeg.

Inntil i fjor mai hadde jeg aldri løpt 3000 meter, men da var det også slutt på det aldriet der. Jeg overrasket meg selv med faktisk å løpe 3000 meter i strekk på Jentebølgen - jenteløpet frontet av Liv Skjelbreid Poirée. Det var utrolig gøy, og for meg helt grensesprengende.

Det eneste du trenger av investeringer er løpesko. Og her er det lurt å kjøpe noen skikkelig gode. Les mer om det også i artikkelen over.

Hvordan har du det med løping, er du klar eller tvert i mot?

God dag


4 kommentarer:

 1. Hallo :-)
  Jeg er bar innom for å si at nå skal jeg ut å jogge. Det er pga av dette innlegget. Jeg har lagt opp tid på telefonen,treningstøyet er på,hunden er full av forventning.
  Takk for sparket bak! ;-)

  SvarSlett
 2. Hvor kult er ikke det! Så hyggelig å gi sånne gode spark!

  SvarSlett
 3. Tak for godt og motiverende innlegg! Jeg har aldri skjønt løpebasillen, men innlegget ditt minte meg på at jeg må få trent igjen snart. Fram med sykkelen så tar jeg en tur i kveld etter at barna har lagt seg :-) Takk, Ellen!

  SvarSlett
 4. Herlig, det er jo så deilig å gjøre noe som har litt fart i seg så man får kjenne vårduftene ordentlig. God tur med vind i håret!

  SvarSlett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!