lørdag 5. mai 2012

LEO OG MEI - FOR BOKBLOGGTURNEEN

Wow, for en bok! En sånn bok jeg vil at skal gå fort, jeg må vite hvordan det egentlig er. For jeg aner en uro. Det er noe som ikke er bra her. For Leo.


Synne Lea, LEO OG MEI, utgitt på Cappelen Damm

Boka skildrer et nydelig vennskap mellom Leo og Mei. Men så - i alt det gode så er det et skår. Mei vet ikke hvordan hun skal finne ut hvem som er snille. Og den gnagende uroen, tvilen på voksne som gjør snille ting, men som man likevel føler man ikke kan stole på. Og det slår meg: Hvordan skal barn ha forutsetniger for å forstå og gjennomskue?

En gang starter denne skepsisen. Å som jeg ønsker at alle barn skal være trygge for all tid. Tenk om barna kunne møte bare bra folk. Men sånn er ikke virkeligheten. Skepsisen må komme, for å beskytte barna. Bare den kommer i tide, og uten at erfaringen skader dem. En selvmotsigende umulighet. Og en stor skuffelse for barna som trodde at verden var god.

Denne boka viser denne uroen på en så utrolig bra måte. Viser at det er umulig å forestille seg at noen ikke er snille. Når de gjør snille ting. Det er noe rart med Leos Pappa. Boka bygger seg opp mot at vi skal få bekreftet det vi aner når vi leser. Og jeg lengter etter å få vite at det går bra med barna det handler om.

Barna? Jeg vet ikke hvor gamle de er. Går de på skolen for eksempel? Interessant at forfatteren velger å vise bare fritiden. Det fungerer kjempefint. Hun viser de vesentlige hendelsene.

Vi får aldri vite nøyaktig hva Leo opplever med faren sin, men mer enn nok til å forstå at det ikke er bra. Og det jeg tenker at store barn og unge ungdommer trenger å bli sikre på: De trenger å stole på sin egen intuisjon. Når noe følels galt, så er det det.

Denne boka kommer jeg til å anbefale varmt til både gutter og jenter!

Sjekk også ut hva THE WITCH OF THE NORTH skrev i går for BOKBLOGGTURNEEN

Og hva GRÅBEKKA skriver i morgen

Finfin lørdag til deg fra meg!

Ellen

Andre bøker jeg har skrevet om for bokbloggturneen finner du her:

PURIOT

TEGN

ANNALISAS DAGBOK

http://www.bokbloggturneen.no/ leveres av forlaget Cappelen Damm

1 kommentar:

  1. Flott omtale av boken:) Godt å se du likte den:) Dyster bok egentlig, var litt tøff å lese. Ha en fin lørdag:) Min tur imorra, spennende:)

    SvarSlett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!