torsdag 14. april 2011

{SELVHJELP} volume 30 MEDITASJON

Leser Kamille og siterer:
"FORM DIN EGEN HJERNE
Visste du at hjernen viser positive forandringer etter bare åtte uker med oppmerksomhetstrening? Det viser en ny studie av mediterende amerikanere. Forskere fant endringer i hjerneområder som er sentrale for stress, empati, selvfølelse og hukommelse. Ved å meditere, kan vi altså endre hjernen på en positiv måte."

Jaa. Jeg har nå gått på stressmestringskurs i 7 uker. Det innebærer også avspenning og meditasjon. Og ja, jeg føler at det skjer ting med meg og måten jeg tenker og fokuserer på som er bra for meg.

Jeg skal gjerne innrømme at dette satt langt inne hos meg. Jeg er litt sånn acton, ting må skje, kan ikke bare sitte der og MEDITERE liksom. Nå ser jeg at det er helt nødvendig for meg å roe ned, være i nuet en liten stund på dagen, og at meditasjon gir ro og dypere overveielse til resten av dagen. OG viktigst av alt. Det holder ikke at jeg bare leser om det. Jeg må GJØRE det. Og jeg er igang!

Det har vært litt vagt på selvhjelpsfronten her i bloggen i det siste. Det betyr ikke at jeg er helt bra, og heller ikke at det ikke skjer noe. Bare at det begynner å bli litt personlig. Og dette er tross alt World Wide Web, selv om jeg ikke har så mange lesere, så jeg holder litt igjen. Må tenke meg litt om før jeg blogger om det, og den tenkingen tar litt tid. Og det gjør også min prosess, så det er kanskje greit. Men jeg takker dere som gir meg tilbakemeldinger og oppmuntringer, og også dere som er helt tause. Kunne du tenke deg å meditere, eller blir det FOR alternativt????

God dag til ALLE, med eller uten sol og meditasjon!

1 kommentar:

  1. Jeg vil kanskje ikke si at jeg mediterer når jeg scrapper, men jeg slapper i alle fall VELDIG godt av. Det er min tid til å sysle med mine ting og det forlenger lunta betraktelig:-) Spesielt hvis jeg får et "friminutt" når jeg minst aner det på en helt vanlig hverdag. Kos deg i påsken, med eller uten meditasjon. Jeg synes det høres ut som en god ide'!

    SvarSlett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!