fredag 11. november 2011

BOOKS I LOVE # 3 SAMAN ER EIN MINDRE ALEINE

Paris. Ensomhet. Ensomme som finner hverandre. Nydelig mat. Gammel leilighet. Være seg selv. Å være sammen.

I denne boka flyttet jeg helt inn. Var med og ville ikke at den skulle slutte. I "Lycka er ein sjeldan fugl" går noen av menneskene inn i  "Saman er ein mindre aleine" - verdenen. For en bitte liten stund. Bare to sider. Vi får vite en hyggelig nyhet, og vi er i stemningen. Jeg kjenner en lengsel etter å være der mer. Som når man ønsker å være sammen med venner. Eller ringe når man ikke kan møtes. Høre hvordan det går.

Thomas hadde det akkurat på samme måten. Ville være sammen med dem. På de stedene de er.

Personene er unge og gamle. De er i byen og på landet. De er harry og aristokratiske. Det er en vidunderlig suppe.

Dette er en ganske ny bok, skrevet av Anna Gavalda. Fransk og omtrent like gammel som meg. Slår meg at det er få dameforfattere på min alder jeg har lest. Noen forslag?

Mitt skriftspråk er bokmål. Etter få sider er det umulig å forstå at denne kunne vært oversatt til noe annet enn nynorsk. Forunderlig!

Det er laget en film over denne boken. Har ikke sett den. Skriver den opp på listen min over filmer å se. Svigermor sier den er like fin som boka. Har du sett filmen?

Hva leser du?

5 kommentarer:

 1. For en herlig anmeldelse. Jeg har jo hørt mye om denne boka, men nå fikk jeg virkelig lyst til å lese den!

  Er Thomas mannen din? Så gøy det er å lese de samme gode bøkene. Åge min mann og jeg gjorde det sist i sommer, og det er altfor lenge siden:-)

  God helg, Ellen:-)

  SvarSlett
 2. Ja, Thomas er min mann, men vi leser ikke samtidig. Dvs vi gjorde det en gang. Kurt av Erlend Loe. Det var superkoselig og morsomt. Og før vi fikk barn.

  SvarSlett
 3. Hei og takk for koselig kommentar i bloggen min! Nyter virkelig dagene som mamma, og jammen fikk jeg ikke gode lesetips her hos deg! Fikk virkelig lyst til å lese Sammen er vi mindre alene:)

  SvarSlett
 4. Å, dette er en herlig bok. Tror jeg hadde samme følelse som deg da jeg leste den for et par år siden. Har sett filmen også, og den er fin - fikk den samme stemningen da også. Hmmm, tror jeg snart må lese boka på nytt jeg .

  SvarSlett
 5. Holder på å lesen den boka nå Det blir sene kvelder for jeg klarer ikke å legge den fra meg Jeg synes det var vanskelig å lese nynorsk i begynnelsen, og av og til må jeg lese flere ganger for å forstå, men det er bra. Normalt sluker jeg bøkene, nå må jeg lese de saktere. Ha en fin dag!
  Carina

  SvarSlett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!