mandag 16. januar 2012

MOKKAMØKKA ELLER .........HULL - HVA ER MEST VERDIG?

For meg er mokka udelt positivt. Mokkabønner har vært en favoritt siden jeg var barn. Mokka er kaffe, som jeg også anser som en herlig og sosialt samlende drikk. Jeg tenkte at det var dristig, kanskje dumdristig da denne møkkamannen uttalte mokkamann på spellemannsutdelingen. Så tenkte jeg, ja ja, kanskje de har en sånn humor seg i mellom, og da er det vel greit. Ikke akkurat supermorsomt, men et ordspill og fargede herrer og mokka fra møkkamann. Ja, ikke sånn at jeg la meg ned og slo meg på låret.

Inne på facebook så jeg at reaksjonene stå på rekke og rad nedover homepagen min. På en av statusene var det link til en video og intervju med en av de fornærmede herrer.  Han gjentok to ganger at møkkamannen var et kjønnrelatert hull - i min omskriving her. Problem løst? Synes egentlig ikke det. Er ikke sikker på at tiden er inne for å være uening uten å være rasist, men jeg velger å la den være det, og jeg sier Tshawe, det der kunne du hevet deg over. Og beholdt din egen verdighet.

Med din oppførsel diskriminerte du en annen gruppe, kvinner. Jeg misliker generelt at vår aller viktigste  kroppsdel for å føre verden videre, kroppsdelen for glede og tjolahopp tjolahei,  er et ord å bruke når noen vil vise avsky. Hva er det med oss nordmenn? Kroppsdeler som banneord? Hvor pietistisk og dobbeltmoralsk er ikke egentlig det?

Et par timer senere: Nå har jeg igrunnen funnet ut at alle er venner og vel forlikte, men jeg publiserer denne likevel jeg. I blåmandagen og fylleangstens lys. Heier på alle som blir venner igjen!

Har du et favorittbanneord?
Eller har du konstruert din egen kraftsalve?

God dag til deg - håper du slipper å skjelle ut noen!

Ellen


9 kommentarer:

 1. Mokka er et fint ord. Og veldig godt. Ikke så imponert over ordbruken til Tshawe, jeg heller - men jammen er han i godt selskap hva kvinnesyn angår! Ta en titt på denne festlige teksten fra avløpsorkesteret.... http://www.6lyrics.com/alle_damer-lyrics-plumbo.aspx

  SvarSlett
 2. Tenkte faktisk på deg Monica da jeg skrev dette innlegget. Husker at småbrødrene dine kalte deg for Mokka! Skal vandre inn i rørforstoppelsen senere i dag, har litt treg maskin her. Så koselig at du er innom her Monica!

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
 3. De fleste kaller meg Mokka i dag også :) Og visst er jeg innom her titt og ofte, bloggen din er fiiin, Ellen! Liker kjempegodt at du skriver om så mye forskjellig - og at det er mye familieorientert. Dessverre får jeg ikke med mannen på rosa stue, for den er jeg så misunnelig på! Jeg får kose meg med dine bilder istedet :)

  SvarSlett
 4. Jeg eeeeeeelsker bloggen din snuppa - har laget et lite innlegg til deg inne på CASA - og jeg både oppfordrer og utfordrer deg - er såååå sikker på at det er såååå rett.

  10000 klemmer på en mandag til deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Supertakknemmelig for at du har reklamert for bloggen min i dag! Det blir treffrekord for meg i dag.

   1 000 000 klemmer til deg på en natt til tirsdag!
   (måtte toppe de ti tusen :D)

   Slett
 5. <3 fy fabian er brukenes for meg ;-)

  SvarSlett
 6. Plumbos kommentar var ikke heldig. Naivt og dumt. Men ikke ondt ment, tror jeg. Men det som fulgte etter.... Barnslig!

  SvarSlett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!