torsdag 21. juni 2012

SOMMERLESING FOR SKOLEBARNA - OG MEG!

Her vises armbåndene barna får for hver 3., 5., og 7. leste bok

I år har alle Vestfoldbilbliotekene en samlet kampanje for sommerlesing for 1. - 7. klassinger som du kan lese mer om her:

SOMMERLSESINGSKAMPANJE

Barna får små premier for hver 3. 5. og 7. leste bok. Armbånd i forskjellige farger. Kampanjen varer til 1. september.

Vi er allerede i gang med

Kinomysteriet
Stompa på Fotojakt
Og så fant vi en lydbok av Anne Cath Vestly som heter: En liten takk fra Anton. Aldri hørt om den, men må sjekke ut siden den handler om en som heter Anton.

Sjøl fikk jeg i går beskjed fra biblioteket om at Knausgårds sjette og siste bok i Min Kamp er klar til meg på biblioteket. Jeg har sommerfugler i magen, så gleder jeg meg til å lese den. Iler inn til biblioteket senere i dag!

Mer å lese fra min begeistring for Min Kamp finner du her:

BOOKS I LOVE # 2 MIN KAMP

NÅ FORSTÅR JEG HVA HAN MENER MED LITTERÆRT SELVMORD


Har du noen sommerlesingstips?

God lesning fra Ellen

6 kommentarer:

 1. Ingen bra boktips fra meg de4ssverre. Men snart er det ferie 8endelig) og da kan det bli litt lesning på altanen i Provence...
  Armbandene var jo en svärt god ide for å gi barna en sporre till å lese. På vår skole har vi 'Sommerboken' Alle velger böker etter ferdighet. Etterhvert som de leser fyller de i ett kort og for hver syvende får de en bok i premie som de kan beholde pluss ett lodd der de kan vinne IPod kino biletter etc Man fikk för levere in så mange kort man ville, men etter att min Vicky leverte in TI kort (som du forstår både tykke og tynne böker der :-)) en sommer ble grensen satt till tre kort/lodd hver. Jeg tror lesningen har gått ned litt for mange synes det er töfft nok å få fyllt ett kort om sommeren. Bra når man får belönningen f.ex ved 3,5,7. Ha en fin St.Hans!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Bente og god midtsommarafton til deg!

   Ja, enig med deg. I dette tilfellet skal de bare krysse av om boken er spennende, romantisk eller liknende og henge lappene i et tre på biblioteket. Så veldig enkelt, men gøy!

   Slett
 2. Fin ide fra bibliotekets side! Gutta mine er for store til å være med da, og jentene for små :-) men noen bokormer er de heldigvis alle fire. Som bestemora mi sier; den som er glad i å lese trenger aldri å kjede seg!

  Anton-boka har vi lest her hjemme, den hører vel til helt på slutten av mormor og de åtte ungene-bøkene hvis jeg ikke husker helt feil (tror hun skrev noen etterslengere til den serien ganske mange år etter de andre). Jeg har lest alle Vestlys serier for hver av guttene, og gleder meg sånn over ha minst et par runder til med de fantastisk gode bøkene hennes!

  Jeg har noen forfattere som er veldig "sommer" for meg, det er
  -Alice Hoffman, som jeg er så innmari glad i!!!
  -Andre Bjerke, perfekt sommer-/ hyttekrim, særlig hvis det regner litt ute
  -Marianne Fredriksson, som jeg synes skriver med en sånn utrolig menneskekunnskap og visdom
  -Selma Lagerlöf, hun er jo en fantastisk historieforteller og gir meg alltid en følelse av svensk sommer på landsbygda i gamle dager...

  Tror jeg har lest romaner av disse hver eneste sommer fra jeg var 12-13 år :-) de setter meg i skikkelig feel-good stemning. Noen bøker blir aldri ferdiglest!
  Klem fra KristinB

  SvarSlett
 3. Ååååh dette er Fredrikke med på og - hun er blitt en liten lesehest til mors stooooore fornøyelse.
  De har hatt lesediplomer på skolen og tutta her har lest 14 bøker siden april - OG hun har lært en masse *stolt*
  Dette her er hun med på og gleder seg til sitt første armebånd :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra, leseing er tilgang, grattis! Anton hengte opp sin første lapp på bibliotektreet i dag! God helg til deg! Har sendt deg en PM på Casa! klem

   Slett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!