søndag 21. november 2010

{SELVHJELP} volume 4 ORDEN

Denne helgen har jeg klart å være med i verden og familielivet uten å sove på dagen. Det er et stort fremkritt fra de siste helgene som jeg stort sett har sovet bort. Så har 100 % sykmelding hjulpet. Takk og pris. Det gjelder bare å ikke ha planer, utover absolutt MÅ ting.
ORDEN er et gode og et onde. Jeg merker at når man er så sliten som jeg har vært og er, så er det å ikke finne ting noe som kan velte hele lasset. Å ha barn i seg selv er jo TOPPEN, det er tingene de eier og aktivitetene deres som kan velte et ellers avballansert liv. Jeg har blitt LITT besatt av orden, og systemer. Kasting og rydding. Det er så mye å ta vare på. Minner fra fortiden, bilder, klær som skal videre til neste barn, noe til FRETEX. Klær som ikke passer meg lenger, som jeg håper skal passe igjen. Har en hel eske som det står "Ellen str 40" på på loftet. Er det noe vits å ta vare på den egentlig? Så er det tingene andre har eid. Arvegods. Det er litt mye ansvar i det også. Og mer blir det etterhvert som vi blir eldre. Vi mister menneskene og får flere ting. Et skikkelig dårlig bytte egentlig! Jeg vet at noen synes jeg er litt halvslem mamma når jeg ønsker ullvangsokker og annen ull til barna til jul. Og kjedelig når jeg ønsker gavekort på ansiktspleie og G-sport til meg selv. Men vi kan ikke hele tiden få nye ting som vi ikke trenger. Det må ta slutt. Jeg rydder og gir bort og organiser meg helt sprø. Samtidig vet jeg at rydding gjør meg friskere. Hvordan forholder du deg til TING, julegaver, bursdaggaver og andre gaver?

4 kommentarer:

 1. Så godt å se at du har hatt en fin helg, det gjør meg glad:D
  Her i huset gir vi gaver som vi trenger, og prøver å gi "bruks" gaver ellers også. Ha en fortsatt fin søndag;) Klem;)

  SvarSlett
 2. Orden rundt seg gir orden i hodet. Her i huset prøver vi å gi gaver som kan brukes fornuftig, spises, drikkes og leses. Dette gjelder nok ikke barna dessverre, der hoper det seg opp med saker og ting de etter en tid ikke har brukt for. Forbedringspotensialet er stort her. Ha en fortsatt fin søndag og en god uke.

  SvarSlett
 3. Vi har mer enn nok av dingser og greier, ja. Bøker, klær og sko er fine gaver til ungene. Men de får sitt av plastdingser og annet ræl...

  SvarSlett
 4. Ah, vi har jo et helt loft fullt av skrap...eller rettere sagt ting vi har trodd/fortsatt tror vi en gang kan muligens kankskje få bruk for igjen. Det er herlig å få orden på materielle saker, da ryddes ofte hodet samtidig.

  SvarSlett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!