torsdag 13. september 2012

HELE UNIVERSET I ET LITE SPEDBARNS BLIKK

I mangel av bilder av mitt eget nyfødte barns blikk deler jeg dette offisielle bildet av Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: H.K.H. Kronprins Haakon
Kongelig eller ei - et spedbarns blikk er uutgrunnelig og universelltDa jeg satt der med et helt nyfødt menneske i armene mine for første gang ble jeg helt overveldet over blikket. Det viket ikke. Det holdt fast. En helt uvant opplevelse, for alle andre mennesker viker blikket før eller siden. 

Det blikket gikk tvers igjennom meg, det satte meg på prøve, det skjerpet mine sanser, det stilte meg de viktiske spørsmålene i verden:

- Er det noe tak i deg?
- Kommer du til å ta vare på meg?
- Forstår du hvor viktig din oppgave er?
- Kan jeg stole på deg?

Det blikket gjorde meg ufattelig glad og rørt, full av alvor og egentlig vettskremt. Det var blikket fra evighetens dyp.

Før jeg ble mamma syntes jeg damer som gikk helt bananas med spedbarn var litt retarderte, jeg ante ikke hva det handlet om før jeg satt der med den bitte lille kroppen inntil meg. 

Senere har jeg sett dette blikket hos alle andre nyfødte jeg har fått holde. 

Takk barna mine for denne opplevelsen av alvor og liv, og for at dere har gitt meg min største livsoppgave; å være mamma!

Blir du bergtatt av blikket til de helt nye menneskene?

2 kommentarer:

  1. For et fint innlegg!

    Det er i andres blikk vi møter oss selv.

    SvarSlett
  2. Tusen, tusen takk Lammlårtanker!!!!!

    SvarSlett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!