søndag 16. september 2012

HJEMMELAGDE BOLLER I ELLENS OASE - CRAZY CRAZY!

Fra brett til rist!

Ut av ovnen!

Elting på høyt nivå!

Pensler med egg!

Spiseklare!

Her er noe så uvanlig som et karbohydratforherligende innlegg i Ellens Oase. Dette er bollene som damene i familien bakte da jeg var barn. Jeg er ganske god på å bake boller - jeg har jo fått det inn med flaskemelka, men jeg gjør det så og si aldri av den enkle grunn at jeg ikke klarer å spise bare én, og jeg blir uvel og oppblåst og får kraftig blodsukkerfall etter innak av herlighetene. I dag skal mistebarnet feires, og vi har bakt boller. Jeg regner med at det ikke er så mange som søker hit for bolleoppskrift, men her er den altså!

2 l hvetemel
2 dl farin
2 pk gjær, og her snakker vi den gammeldagse ferske typen
6 dl skummet melk
2 dl olje (og her snakker vi nok soya)
kardemomme
1 egg

Rosiner

Bland gjær i den lunkne væsken med det sammenpiskede egget. Bland med mel, farin, kardemomme.
Heves godt, også på plate.
Pensles med egg

Stekes i 7 minutter på 275

Min mamma fikk alltid voldsomt skryt for sine boller, og her er altså oppskriften.

Jeg triplet porsjonen og det ble gaaanske mange boller akkurat 100 faktisk, så blir litt til fryseren også!

God søndag!

Ellen

3 kommentarer:

  1. Boller er noe av det beste som finnes! Jeg er også god til å lage boller, men det blir dessverre altfor sjeldent nå for tiden. Ha en god feiring!

    SvarSlett
  2. Kos dere med boller og feiring! Synes du har et flott bakende folk i huset! ;-)

    SvarSlett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!