Helt Gresk, av Fedon Lindberg |
Etter at jeg så en film der Jamie Oliver snakket om hvor kunnskapen om mat går hen her i verden, og hvilke lidelser det fakum at stadig færre av oss kan lage mat fører til, har jeg satt meg som mål å blogge mine ti favoritt-supergreie retter. Fordi Oliver mener at om man kan ti retter så er man berget her i livet!
Så her er linsesuppa som passer som suppe, som tilbehør til kylling og annet kjøtt, som er god som lunsjrett og så videre. Jeg vil også reklamere for denne herlige boka - alle oppskriftene jeg har brukt herfra er herlige retter! Du kan lese mer om boka her FEDON LINDBERG
LINSESUPPE 6 porsoner
500g brune eller grønne linser
1 liter hønsebuljong eller buljongterning
4 dl friske eller hermetiske tomater, moste
2 1/2 dl olivenolje
2 små løk, grovhakket
5 fedd hvitløk, knust
2 ss eddik
1/2 ts sukker
havsalt og nymalt pepper etter smak
2 laubærblader (kan sløyfes)
1/2 ts tørket oregano (kan sløyfes)
2 ts kaldpresset linfrøolje (kan sløyfes)
1. Vask linsene godt. Hell hønsekraften i en stor kjele og tilsett alle ingrediensene untatt linsene og linfrøoljen. La det få et oppkok.
2. Ha i linsene, legg på lokk og la det stå og småkoke i 1/2 - 1 time, til linsene er møre og suppen er jevnet. Spe eventuelt med mer vann. Koketiden er avhengig av hva slags linser du bruker.
3. Ta kjelen av varmen og fisk opp laubærbladene. Ha i linfrøoljen. Server suppen varm eller kald med et dryss av nymalt pepper.
Bon apetit!
Og god dag, fra Ellen
Mer overlevelsesmat her:
Er nok ingen dum idee det der nei :)
SvarSlett500 linser? Jeg ser liksom for meg jobben med å telle dem opp som like stor som å lage retten...
SvarSlettMari
He he, takk for observasjonen, det skal snarest rettes til 500 g!
Slett