lørdag 20. oktober 2012

DETTE GLEDER JEG MEG TIL # 3 SHOPPING, HOTELL OG SÅRE FØTTERJeg gleder meg til å komme til dette hotellet som ligger like ved Jardin du Luxambourg og Sorbonne, og i gangavstand til Louvre, Notre Dame, Pont Neuf og Pompidou.

Gustav Eiffel konstruksjon

Jeg gleder meg til å gå inn i Bon Marché som regnes for et av verdens eldste handlehus. En del av bygget er konstruert av Gustav Eiffel. Jeg har aldri vært der,  men studerte konstruksjonen da jeg tok mellomfag i kunsthoistorie i København. Oppgaven het: "Konstruksjonskunstens berettigelse blandt de skjønne kunster."


Gustav Eiffel kontsruksjon


Jeg har finlest denne boka her: PARISIAN CHIC - A Style Guide. Og håper og finne noen av de små butikkene hun anbefaler. Hun sier at om man bare har en dag til shopping i Paris så er det Bon Marche som gjelder. Det blir ikke akkurat en hel dag til shopping altså. Men litt innimellom håper jeg.

Jeg gleder meg til å sitte på kafe og reataurant så lenge vi orker, og ha samtaler som varer noen dager faktisk. Jeg gleder meg til å ta opp kartet igjen og igjen, og lese litt på senga i en guidebok.

Jeg gleder meg til såre føtter, og til å sove godt. Det gjør jeg alltid på hoteller i byer. Og jeg gleder meg til å gå. Mye. Det liker jeg veldig godt nemlig.

Er du en som liker å traske gatelangs i fine byer?

7 kommentarer:

 1. Dett höres da herlig ut Ellen! Bare gå og gå og få en masse nye intrykk. Paris er bare helt herlig,...og vakrere by vet jeg ikke om det finnes...!? Vil anbefale gode sko for der har vi fått en del skoskav gitt. Jeg har ikke prövd shoppingen på Bon Marché men det kommer jo flere ganger.PÅ de senere år har Paris klattret opp til å bli en av mine absolutte favorittbyer, men London er fremdeles nummer ett for meg,..call me oldfashioned...LOL! Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips, men jeg klarte ikke å følge det rådet. Det ble fine sko....
   Og ja, jeg digger Londom jeg og. Og Roma!

   Slett
 2. Ja, deilig å gå mye - i byer. Er ellers ikke noe turmenneske. Har vært i Paris en gang, London noen flere, men Berlin er nok min by.

  SvarSlett
  Svar
  1. Berlin overrasket meg veldig. Var der første gang for to år siden. Så rolige mennesker. Så "landlig2 med sykkelstier og parker. En veldig spennende by!

   Slett
 3. Høres deilig ut! God tur!

  SvarSlett
 4. Ja, liker å gå når vi er på byferie. Kom hjem fra Berlin for en uke siden. Og vi gikk, og vi gikk . . . Berlin er jo en stor by, men vi tok buss to ganger på de fem dagene vi var der - ellers gikk vi :)

  SvarSlett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!