torsdag 25. november 2010

{SELVHJELP} volum 8 HVA SYNES ANDRE

Jeg bruker nok alt for mye energi på å være redd for hva andre synes. Og det til tross for at jeg synes det er helt latterlig. Så det skreller vel ned til "På seg selv kjenner man andre". At det jeg tenker om andre, er det jeg tror de tenker om meg. Så er jeg virkelig så streng mot andre? Jeg håper å legge bort noe av dette tøyset ved å blottstille det her. Når man er sykmeldt fordi man er sliten så er jo det en veldig diffus greie. Også for meg. Jeg forstår jo ikke helt hvorfor jeg ikke bare kan skjærpe meg. Og så ser jo ikke folk meg når jeg er helt pumpa for da er jeg jo her, under et teppe ved ovnen, i senga eller på sofaen. Og om jeg er i byen en times tid så ser jeg jo helt fin ut for da mobiliserer jeg det jeg har. Når folk spør hvordan det går så smiler jeg og sier "Bra!" Kanskje har den som spurte nettopp lest bloggen min eller snakket med noen som vet. Det er bare sånn at jeg kan ikke gå rundt å være dønn ærlig hele tida for da blir blir det for mye fokus på det negative. Og sannheten er jo at jeg har det bra i livet mitt. Begrepet "Alt er relativt" har virkelig fått en mening i min tilstand. 30 000 barn dør hver dag. Koleraen brer seg på Haiti, Afganistan er en bunnløs trist historie. Sør- og Nord-Korea er i en spendt situasjon, folk denger og slår hverandre - og her sitter jeg på stas og orker ikke jobbe på den koselige fine jobben min. Det er HIMLA frustrerende!

3 kommentarer:

 1. Kjempe bra skrevet Ellen. Kjenner litt av den frustrasjonen. Jeg har en nakkeslengskade, men jeg ser jo frisk ut...... og egentlig så har jeg det bra i forhold til mange mange andre;)
  Jeg heier på deg og synes det er kjempeflott at du blogger om dette;) Stor torsdagsklem fra meg:)

  SvarSlett
 2. Har lest de siste innleggene dine, og kjenner meg veldig igjen!
  Ville bare si at jeg ønsker deg det aller beste, og at du gjør en knallbra jobb for deg selv!! Motiverende:)
  Ha en fin kveld!
  Klem, Nina

  SvarSlett
 3. Veldig sporty, tøft og flott at du skriver ned..og legger ut hvordan du føler deg, her i bloggen din! Og vet du, du er ikke så veldig annerledes i tankegang eller følelser enn de fleste av oss andre! Vi er våre største og værste kritikere selv:) Du er en av de som virkelig tar tak i deg selv, og PRØVER å gjøre noe med det, slik at du får en bedre hverdag for deg selv og de rundt deg:). Om du ser deg rundt på de såkalte "lykkelige og selvsikre" menneskene, så finner du flest "medsøstre", og det er ofte såkalte jobbende husmødre. Jeg ser dem hver dag i jobben min (helsevesenet), og du ville aldri trodd ..at "DU" lissom!!:)
  Vi, husmødrene altså, "skal være" perfekte mødre, husmødre, koner, elskerinner. Vi skal kunne sy, lage god mat, og gjerne ha alt på stell i huset! Hvem mann krever sånt av seg selv?:) Er det rart at energien blir tappet og vi blir usikre?:) Og et lite tips..jeg har sluttet å lese om alt sånt i media..da ble jeg bare enda mere frustrert over mine "mangelfulle" egenskaper og manglende energi:)).
  Puuuh..ikke min blogg, men ble revet med, og vil bare ønske deg en strålende, positiv glad-dag, og si at du gjør virkelig en masse, som få andre gjør. Du tar tak i det, prøver å forbedre noen sider, og ER deg selv♥!:)
  Stå på Ellen, dette er jeg sikker på at du kommer til å "få lønn" for♥.
  En go'klem, Ellen

  SvarSlett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!