onsdag 4. januar 2012

FINT MED DYR - OG LESING!

Bok + katt + en stol ved ovnen = en god stund!

Anton leser. Frivillig. Endelig. Lærermammaen - meg - puster lettet og glad både inn og ut.  Jeg har ikke villet presse og stresse ungen min med lesing. Så har jeg lurt på om jeg har fokusert for lite på lesing. Jeg har fått føle på hvordan det er når barna ikke finner noe som fenger dem på akkurat det lesenivået de er. Endelig har jeg truffet blink. En Pingles dagbok. Den passet akkurat så perfekt som jeg håpet på, etter inspirasjonen som jeg har skrevet om her:

BØKER SOM PASSER FOR BARN I BARNESKOLEALDER


Amigo ligger på fanget selv når Anton bygger og og sitter urolig.
Han liker å være med på det barna gjør. Ligger oppå togskinner og sånn.
Lar seg trille i en dukkevogn, i en trillebåre eller sitter på i sykkelvogn.
Og han sniker seg opp i sengene når barna har lagt seg.

Så er det denne katten da. Amigo 12 år. Hva skulle ungene gjort uten ham, eller rettere, hva skjer når han en dag dør? Å ha en katt er lykken for barna. Og det er bedre å miste noen man er glad i, enn aldri å oppleve nærheten og fortroligheten med en taus, trofast, myk og varm venn. Tror jeg.

Har du et dyr? Ønsker du deg et dyr? Eller er du glad for å slippe å ha et dyr? Kanskje er du en allergisk dyreelsker?

God onsdag til deg med eller uten katt og bok, i det smellferske anno 2012!

Ellen

11 kommentarer:

 1. Herlige bilder av gutt som koser seg med lesing og katt som koser seg bare av å få være der det skjer :)
  Har selv en hankatt, men han er kun 5 år - Bamse.
  Forresten, lykke til med studier og jeg gleder meg til å høre mer om "hobbyart"! Også vil jeg få ønske deg et riktig godt nytt år! Glad for å ha blitt kjent med deg *klem*

  SvarSlett
 2. Hilde Kristin04.01.2012, 13:06

  Ja enig med at det er herlige bilder av en som koser seg med en god bok og katt på fanget... Ser jo at Amigo liker seg.
  Har pr dags dato 3 hunder og en katt, i løpet av uken skal jeg bli fostermor for en hund til.
  Ingen ting er som når jeg sliter med å finne roen for å få sove og da ha tre hunder som krøller seg tett inntil deg og gir av sin egen Ole Lukkeøye og roen de har.

  c",)

  SvarSlett
 3. Laila Almhjell-Ims04.01.2012, 15:32

  Det er jo i tiden med lesehund. Med Amigos så tydelig fantastiske lynne har dere jo deres egen lesekatt:-) Vår egen Linus er av den mer sære typen og lærer opp barna på en noe hardere måte...Men katt må man jo bare ha...

  SvarSlett
 4. Lesing er bra! Og dyr er nesten enda bedre :-)
  Men det var stor sorg da datter (f. 87) mistet sin beste firbeinte venn (f. 92) i 2007. Men alle de gode minnene var sterkere enn sorgen :-)
  Nå er det kattepusen på 17,5 år som er eldste firbeinte her, og vi snakker allerede om hvor tomt det blir uten ham. Snillere katt får vi aldri! Har også en ungpus (ikke så kosete) på ett år, og to hunder på 4 og 8. Livet hadde vært kjedeligere uten dem!

  SvarSlett
 5. Fint med barn og katt... Vi har selv en 4 år gammel sær hunnkatt som heter Mia. Hun nekter å ligge på fanget, men finner seg pent i å bli drasset rundt av ungene. Og å ligge ved siden av i senga eller sofaen når noen sitter og leser - topp!

  SvarSlett
 6. Nå trodde jeg at jeg klikka meg inn for å lese om bokblogginga di, men det var fjernet, regner med det dukker opp igjen? For det hørtes kjempespennende ut!
  Det er en befrielse når ungene leser frivillig, ja. Særlig han ene min er en skikkelig lesehest, det er nesten sånn at vi noen ganger må ta fra ham bøkene...

  SvarSlett
 7. Pia, det var et innlegg som ikke skulle publiseres ennå....Stay tuned eller Trygda som de sier på Trygdekontoret NRK 3..
  Jepp,det kommer igjen, men vet ikke helt når den infoen kan frigis. Litt hemmelig ennå!

  SvarSlett
 8. La barna ha dyr - så absolutt :) Bare de er gamle nok til og være snille m de og ta litt ansvar ! :)

  SvarSlett
 9. Er en stor lesehest, og har fått barn som (heldigvis) liker det samme. En pingles dagbok leses nå, og tanken om en forestående tannregulering hos junior har falt kraftig i kurs mens han har lest boka for å si det sånn:-)
  Jeg forsøker å mase meg til en hund, men jeg får ikke helt gjennomslag gitt.. Har alltid ønsket meg hund, og tror barna mine (og mannen) hadde hatt veldig godt av det (og ikke minst jeg!). Ja,ja, jeg får bare mase videre, lirke og lure, spille på alle mine overtalende strenger:-)
  Hæv a nais dei, Ellen!

  SvarSlett
 10. Svar
  1. Takk Pernille, stas å høre det fra en fag"mann"!

   Slett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!