tirsdag 22. mai 2012

HOCKEYSVEIS FØRER TIL DÅRLIGE RIM - FOR BOKBLOGGTURNEEN HOS CAPPELEN DAMM


Siste bok ut for Bokbloggturneen denne våren lest av meg er Hockeysveis fører til dårlige rim, skrevet av Siv Wyller. For omtale av boken sjekk ut Cappelen Damms nettsider.

Når jeg nå har lest ferdig boka lurer jeg bare på en ting, og det er hvilken aldersgruppe den passer for? Må sjekke den ut på min egen tiåring, men gjetter at den passer for eldre barn og ungdommer også. Jeg synes alltid det er vanskelig å vite hvordan en bok fenger andre, på en måte så er vi ganske forskjellige vi mennesker, på den annen side så er god litteratur god litteratur, og da fungerer det uansett alder og tid.

Denne boka synes jeg er til bunns herlig, og at illustrasjonene passer utmerket til teksten. Jeg ler og fryder meg mens jeg leser om hockeysveis og pensjonister, kirkekor og danseband, boblebad og hvite dresser, kjærlighetserklæringer på svensk, svulmende saxofonsoloer, småbyliv, sladder og rykter.

Denne boka er en kjærlighetserklæring til alt som er harry, til det viktigte i livet (Ja jeg tenker på kjærligheten!) og til den viktige samspillkunsten, selvironien.

Jeg gleder meg til å lese hva de andre bloggerne skriver, og jeg håper denne boka finner veien til både barn, ungdom og voksne.

Voksne som er opptatte av å gi et riktig bilde av seg selv til omverden trenger denne boka for å rufse litt opp i sin egen selvhøytidelighet!

I går var det Eirin som skrev om boka, og i morgen er det Gråbekka sin tur.

Andre bøker jeg har skrevet om for bokbloggturneen er

LEO OG MEI

PURRIOT

TEGN

ANNALISAS DAGBOK

God lesedag i det vidunderlige vårværet jeg håper du også har der du bor.

Ellen

PS: I dag skal jeg på kurset Pageturner i regi av Aschehoug forlag. Det handler om lesing for  mellomtrinnet (5. -7. ) for min del, men er også utviklet for ungdomstrinnet og videregående. Gleder meg veldig!

6 kommentarer:

 1. Fin anmeldelse:) Likte denne boken veldig godt, den fikk latteren fram og jeg elsket bildene i den:)Harry var bra sakt, det er det den er:)Aldersmessig er den beregnet for 10-99 åringer, så du lurte på det:) Må si hvordan den funket på 10åringen din, veldig nyskjerrig:) Ha en flott dag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, må få faren til å lese den for ham, så får de seg sikkert en herlig stund! Takk Gråbekka og skjønn dag i solen til deg!

   Slett
 2. Boken markedsføres til aldersgruppen 12-16 år utifra det jeg kan se, min omtale er ferdig skrevet og kommer i morgen :) Dessverre var det andre bokbloggturné boken på rad som ikke falt i smak hos meg. Da er det fint med turné slik at leserne kan få varierte synspunkter på en historie.

  Håper du nyter denne flotte sommerdagen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var jo kjedelig da, men interessant å se at vi opplever bøkene så forskjellig! Finfin dag til deg også!

   Slett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!