onsdag 24. oktober 2012

AVBLÅSE DEN PERSONLIGE BOIKOTTEN FRANSK VIN?

Vi har vært i Paris. Og jeg har opphevet boikotten av fransk vin. Tror jeg.

På nittitallet prøvesprengte Frankrike atombomber i et farvann langt unna sin egen bakgård. De eneste som dro nytte av det var andre vinproduserende land. Jeg har i grunnen boikottet fransk vin helt til nå jeg. Uten at jeg har tenkt så mye over det de siste årene. Jeg har automatisk gått i en lang bue rundt de franske vinene, som alltid.

Hva vi har helt glemt å boikotte her i heimen er brunt drikke fra byen med - c. Så hvor bevisste er vi egentlig? Og hvor lenge skal egentlig de franske vinprodusentene lide for denne prøvespreninga. Ja, altså jeg ser ikke for meg noe stort oppsving i omsetningen for noen som følge av mine vinvalg. Men hvordan er det med deg?
 • Boikottet du? 
 • Og hvis ja, boikotter du fremdeles?
Da disse sprengningene foregikk var det MTV awards i Paris. Bono skulle takke for en pris U2 hadde mottatt. Han har røsten og retorikken som gjør at alle lytter oppmerksomt. Han sa:
 • What a night! Alle jublet.
 • What a city! Mer jubel.
 • What a crowd! Alle tok det personlig og jublet villt. Og så sa Bono:
 • What a Bomb! Og det ble helt, helt stille.
Det er den korteste, og mest virkningsfulle politiske talen jeg noen gang har hørt. Den berørte så sterkt at jeg ikke kjenner meg helt klar til å oppheve boikotten ennå. Men det er jo ganske absurd. Eller hva?

2 kommentarer:

 1. Jeg husket faktisk ikke hvorfor vi lenge ikke likte fransk vin. Takk for påminnelsen.

  Må vel innrømme at vi etterhvert ikke gikk i bue rundt den franske hylla.

  SvarSlett
 2. Jeg tenker at kan hende boikotten hadde noe for seg. Den gangen. Nå tror jeg vinprodusentene i Frankrike trenger oss..Hvis du har lyst til å være bevisst,kan du jo kjøpe økologisk..
  Ha fin dag :-)
  Klem herfra

  SvarSlett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!