mandag 8. oktober 2012

KVINNER SOM RAKKER NED PÅ KVINNER

Jeg har hermetisert pærer to ganger i løpet av mitt liv. Med min tante og kusine. Om det gir deg dårlig samvittighet ber jeg deg snarest klikke deg ut herfra!

Hva er det med damer som ikke orker å se på at andre damer viser frem noe de er stolte av? spør Ellen Roberg-Askim i dette innlegget i bloggdebatten.

Dette er et svar på kronikken "Se hvor flink jeg er!" av Jorunn Stokke Aamod som skriver bloggen Frøken Makeløs.

Slik introduseres min kronikk på NRK Ytring i dag!

Tirsdag 2.10.12 la jeg ut en lenke til ett av mine innlegg på twitterkontoen til NRK Ytring, NRKs debattside på nett. Det var som en kommentar til Jorunn Stokke Aamodt sin kronikk Se hvor flink jeg er!

Onsdag fikk jeg telefon fra NRK Yttring som lurte på om jeg ville skrive en kronikk til svar. Det ville jeg selvsagt, så glad og stolt over å bli spurt hamret jeg i vei på tastaturet.

Overskriften er NRK Ytrings, jeg ville nok ikke spisset den sånn, men jeg skjønner jo at man må det om man skal få lesere. Bra læring for meg!

For dere som har hengt med i bloggen i det siste er nok ikke mine tanker så overraskende, men jeg har ikke for vane å gå i mot en annen debattant med fullt navn. Nå var det det som var oppdraget, so here we go!

Håper du bidrar med din mening.

Kronikken kan du lese her: Kvinner som rakker ned på kvinner

I selskap med kronikkforfattere som har tittel som stortingsrepresentant, statssekretær, USA-kommentator, politisk kommentator i NRK, statsråd, tidligere leder for barnevernsbarnas interesseorganisajon, islamekspert, mfl. lurer jeg litt på hvor viktig mitt innlegg egentlig er.

Når jeg leser at arbeidsminister Anniken Huitfeldt skriver i sin kronikk: "Et hysj-hysj tema?" om sine spørsmål som ny arbeidsminister til at kvinner er 60% mer sykmeldte enn menn - som også var førstesideoppslag i Aftenfosten torsdag, så tenker jeg at ting henger sammen, og at Jorunn Stokke Aamodt har et stort poeng i at kvinner føler mye press, jeg er bare uenig i hennes løsning. Mer om det i min kronikk!

Du kan være med i diskusjonen her i bloggen, på NRK Ytrings Facebookside, På NRK Ytrings Twitterside, eller under selve kronikken på NRK Ytrings nettside

17 kommentarer:

 1. Heia Ellen!!!!

  Flott innlegg!! :) Takk skal du ha!

  SvarSlett
 2. Veldig veldig god kronikk, Ellen. Jeg er så enig.
  Heia heia.

  Og så må jeg jo få med meg Puls i kveld, mistenker at du er litt streng i kritikken mot deg selv.....

  SvarSlett
 3. God kronikk!
  .. Jeg vurderer det som umulig å gjette meg til hva de tause mener, tenker og føler, og vil heller oppfordre folk til å stå opp, velge og velge bort, på selvstendig grunnlag. ..."
  Enig! - Lenker. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kommer ikke inn i bloggen din Mandagsmor! Er den stengt?

   Og takk dine ord!

   Slett
 4. Så bra skrevet Ellen!!
  Heier på deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og jeg kjenner at det er så fint med sånne klapp på skuldra. Takk Marianne!

   Slett
 5. Her sitter jeg og leser kronikken din som jeg så linken til på facebook - og mens jeg gjør det - dukker du opp på PULS ;). Klem til dama i vinden ;).

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja nå var det ganske intenst! Så koselig å høre fra deg Nina! Klem til deg også!

   Slett
 6. Jeg synes du skriver godt, Ellen! Jeg tror du har rett i at vi må bli flinkere til å klappe oss selv på skulderen. Vi må øve oss på å være mer fornøyde med oss selv - i hvert fall må jeg det! ;) Jeg tror også at nøkkelen ligger i oss selv. Sette grenser, være glad i oss selv, slappe av litt og være mer rause med mennesker rundt oss.

  Men jeg tror samtidig at vi har et ansvar for hverandre. Som bloggere kan vi ikke fraskrive oss det. Uansett hva slags liv vi lever har vi et ansvar for medmennesker. Vi er med på å forme oss selv, hverandre og samfunnet vi lever i med det vi sier og gjør - livet vi lever. Vi er forbilder, store og små, gode og dårlige, for mennesker rundt oss. Det kan vi ikke bare lukke øynene for i ytringsfrihetens navn. Jeg synes det er interessant og viktig å diskutere bloggenes påvirkningskraft i et samfunnsperspektiv. Jeg tror mange bloggere undervurderer seg selv, og enda verre, går i skyttergravene så snart noen stiller litt ubehagelige spørsmål. Jeg tror vi alle kunne hatt godt av å ta et skritt tilbake og forsøke å se seg selv og bloggverdenen litt utenfra. Og vi må jo ikke ta alt så personlig heller?

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig enig Camulen, vi har ansvar! Men ikke alle vil gjøre det på en måte som alle synes er god. Og man ville blitt helt gal om man skulle tatt dét personlig. Jeg kjenner jo også at om jeg skal ta hensyn til hva muligens noen kan la seg støte av så blir det veldig stille her og andre steder.

   Slett
 7. Så fint å lesa ein reflektert og nyansert kronikk som denne ☺ Klem Kjersti

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og takk, og klem til deg også Kjersti!

   Slett
 8. Vellskrevet og klartenkt som alltid Ellen!

  Jeg mener nå at bloggosfæren slett ikke er så sort hvit som den ofte fremstilles. At det er få blogger som både viser frem et perfekt hjem, perfekt kakebaking, perfekte middager etc. De fleste har ett fokus f.eks interiør eller matlaging.

  Og leser du en blogg fast ser du at de fleste er nyanserte over tid. Jeg synes det er mange viktige debatter og dilemmaer som tas opp i blogosfæren.

  Lo forøvrig godt av bildeteksten til pærehermetiseringa ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, det var en grisegod attest da Susanne! Jeg opplever det som du skriver også. Noen viser frem et par nye lysestaker fotografert både på avstand og med zoom, det er mye prøving og feiling, folk får skrivetrening og IT trening. Jeg tror ikke jeg har funnet de perfekte bloggene jeg!

   Slett
 9. Bra innlegg!! (... i en håpløs debatt...)

  Tenk hvor mye energi som er brukt på å kritisere hverandres blogger. .. ..eller kritisere hverandre for at vi kritiserer at vi kritiserer hverandres blogger... ..?

  Hvordan snu denne spiralen? Det ver vel bare en måte å gjøre det på; heie på bloggene og innleggene man mener er bra, som inspirerer og som tilfører noen noe. Enten det er cupkakes-blogger eller feministblogger: må det være opp til hver enkelt å vurdere hva som oppleves meningsfullt for seg, eller hva...?

  Forferdlig slitsom til tider å skulle være kvinne og hele tiden ha et enormt samfunnsansvar i alt man gjør. .

  Vi tar så mye ansvar at vi til tider blir helt knekt av det! Skal vi virkelig knekke hverandre også.. fordi det vi liker ikke er "riktig"...?

  Merkelig logikk.. Takk for godt og fruktbart innlegg, Ellen!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Sparringsmamma! Ja skal innrømme at jeg ble litt pumpa her, for jeg ønsker egentlig at feminismen skal bli noe hele samfunnet kan slå ring om. Sitter og skriver på en slags føljetong her, hehe. Så mer kommer! Fant din støtteerklæring i en annen blogg også, og ble så glad!

   Slett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!