søndag 15. august 2010

My {forever} favorurite city


selv om Roma nok er min desiderte favoritt. I London kan jeg snakke med folk og jeg kan handle klær og sko. Det kan jeg ikke i Roma. Jeg prøvde en gang å kjøpe sko i Roma. Jeg spurte om de hadde den lekre skoen i vinduet i str. 40 Damen så på meg med et laaaaangt blikk, svarte raskt; "jeg har hørt om det" og gikk videre til neste kunde! Men Roma har kultur og histore og eleganse. I små familiedrevne restauranter med neonlys i taket kan man få de deiligste retter servert, og vinen er husets og kald. Hvit til lunsj og rød til middag for meg. Jeg har vært så heldig at jeg var der i 10 dager med grunnfag i Kunsthistorie med Universitetet i Tromsø og 4 uker som hovedfagstudent. Det aller beste med Roma er nok likevel det at karene plystrer, og roper og huier. Det gjør de ikke her lenger gitt, og i alle fall ikke i London. Men de reiser seg for gravide i London. Og da jeg var der som ung Au Pair reiste de kjekke buisnessgutta seg for oss unge jentene på Tuben. Så konklusjonen blir vel egentlig at i Roma bruker jeg pengene på mat og tiden på kultur. I London bruker jeg tid og penger på klær OG kultur. I Roma kan man være lenge og bare gå, det er deilig å slippe å kjøre noe sted, gå og gå, litt plystring, gå og gå, litt gnagsår, gå og gå, ja det blir nok Roma som vinner fordi : Jeg snakket en gang med en gårhåret dame på 70, en svensk pensjonert og svaksynt lærerinne bosatt i Tromsø. Hun sa: " Jeg liker Roma jeg, for der plstrer de til og med etter sånne litt rare gamle damer som meg!"
Laget til skissedilla # 72.

5 kommentarer:

 1. He he, burde kanskje kommet meg til Roma - trenger litt plystring;)
  Vanskelig mønsterark du har brukt, men synes du klarte det flott!

  SvarSlett
 2. LEKKER!!! Tusen takk for at du deltar!

  SvarSlett
 3. Jeg har aldri vært i Roma, og siden de plystrer, burde jeg kanskje vurdere å ta en tur?

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 4. Jeg var i Roma for 5 år siden. Det var supert å tusle i de italienske gatene, men jeg ble faktisk litt skuffa over maten. Men plystring??? Nei, det hørte jeg ikke... buhu...

  Forresten så synes jeg den Lina Let På Nett - var morsom. Jeg har faktisk ikke hørt den før. Så takk for det! hehe... :)

  PS. jeg har lett etter slagbenk, men enda ikke funnet.

  SvarSlett
 5. Ha, glem Vegas... Jeg skal til ROMA! Jeg vil også bli plystret etter! Mmmmmm deilig mat og drikke og masse kultur.
  Men eh... jeg har hørt om det? How rude!
  Gratulerer med verdens skjønneste Waldemar i går.
  Å beklager det lille opptrinnet på morgen i dag;-)

  SvarSlett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!