onsdag 2. november 2011

CHILDREN AND FOOD # 4 COOKING TOGETHER
Akkurat da Waldemar spurte om han kunne være med og lage mat var det en perfekt jobb for ham ledig. Steke, snu og legge bort squash med en stor pinsett. En perfekt jobb for en fireåring. Selv om han ikke liker squash. Likte. Nå liker han det. Skjære, skrelle, smake litt. Alt på veien for å bli en matelsker. Kjøkkenelsker.

Hvordan er det med sikkerheten her da? Sår han ikke på en stol lille ungen. Joda, han gjør det altså. Og jeg hadde ikke latt han gjøre det om det sto en gryte med kokende vann der og. Det gjorde det ikke. Så dette passerte min risikovurdereing.

Når det oppstår situasjoner som denne føler jeg at verden står litt stille. Han var så fornøyd. Han fikk det til. Så stolt og harmonisk.

Viser frem det som funker her da. Ikke alltid sånn. Det er en grunn til at jeg tok bilder!God dag, med mat!


5 kommentarer:

 1. Hei Ellen! Så utrolig stolt han ser ut, det er så viktig å få være med. Jeg er altfor lite flink til det i en stressa hverdag, men vesla er faktisk til hjelp med kutting og deling selv om det har vært nære på å forkorte fingertuppene en anelse et par ganger....
  Ha en fin dag! Klem fra Camilla

  SvarSlett
 2. Ja Camillen, det er jo det jeg ser jeg pg og jeg tenker: hvorfor har vi det ikke sånn hele tiden? Men, men, vi får sette pris på det gode som skjer, så blir det mer av det!

  SvarSlett
 3. Så herlige bilder:-)
  Veldig lurt å få dem med på matlaging ja, da får de et slags eierforhold til maten og er mye villigere til å smake. Funker på Simen (3 år)også:-) Selv om det fortsatt er mye han insisterer på at han ikke liker, he he...
  Klem

  SvarSlett
 4. Ja Gosti, sånn er det her og. Men sakte men sikkert så liker han flere og flere ting! Hurra!

  SvarSlett
 5. Det er da så koselig å lage litt mat sammen og bra att barna tidlig får läre seg å väre med. Må tillstå att det iblant har värt litt dårlig mad min tålmodighet,men de har da blitt flinke likevel!
  Så sött bilde også med ett stort smail!
  Jeg koste meg i Stockholm og det var fint å treffe Eila igjen.Jeg hilste fra deg og skulle hilse tillbake! Vi drakk kaffe turistet og drakk kaffe.... Ha en skjönn rolig helg!

  SvarSlett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!