tirsdag 27. desember 2011

KOKEKAFFE INN I CAFE-VARMEN


Den røde hadde vi hjemme da jeg var liten, 
nr 2 kjøpte jeg selv og nr 3 arvet jeg.
Men hvor er de nå?



Da jeg skrev mitt innlegg om kaffe glemte jeg min tid som kokekaffekoker. Hvordan er det mulig? Tre år i Oslo, to år i Bodø og sju år i Tromsø i årene 1987 - 1999. Tror jeg brukte kokekaffe hele denne perioden. Og hvor er kjelen? Har gjennomsøkt kjelleren. Den er ikke der. Får spørre mor. Kanskje den er på hytta?

Kokekaffen har inntatt de kule kaffebarene leste jeg nettopp! Og fikk listet opp herlighetene ved kokekaffe. Kokekaffen er ikke i kontakt med papir slik som traktekaffe, dermed blir den fyldigere i smaken. Må finne den fram og bruke på skogstur i alle fall! Det går jo an å jukse litt med varmt vann på termos og gjøre resten av prosessen i skauen.

Ble så glad over å bli minnet om kokekaffen, ikke fordi jeg egentlig trenger en ny måte å lage kaffe på, men fordi alle tilberedelsesmåter er en unik opplevelse.

God kaffedag til deg!

Ellen

Her er resten av kaffehistorien min:

2 kommentarer:

  1. Jeg drikker ikke kaffe. Men mannen fikk kaffemaskin til jul, så nå pusher åtteåringen kaffe hele tida. Jeg nekter å smake.
    Ha ei fortsatt fin jul!

    SvarSlett
  2. Vi lager kokekaffe på museet der jeg jobber - den blir kjempegod! Men det lønner seg å ha noen husmortriks på lur for å unngå grut i koppen. :)

    SvarSlett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!