torsdag 16. februar 2012

CHILDREN AND FOOD # 7 DET BESTE JEG VET OG SMIL - VI SKAL SPISE

Ja dette er ikke hva jeg anbefaler av mat til barn altså, men måtte bare dele det likevel. Tar en råsjans på at det ikke er barn som henter mat- og spiseinspirasjon i bloggen her!

Det beste jeg vet - og antagelig det enkleste, er tapenade, brød og rødvin. Og ordentlige oliven. Sånn som disse. Denne sammensetningen gjør meg lykkelig. Kan ikke bare servere det i tide og utide, det må være rett setting.

Rett setting (og nå kan du se bort fra bildet som IKKE illustrerer denne delen av teksten) er det jo ikke alltid - sånn i hverdagslivet. Det kommer i allefall ikke av seg selv. Jeg har en annen helt i tillegg til Maria Montessori - ja tro det eller ei. Det er den danske familieterapauten Jesper Juul. Han skriver blandt annet for Dagbladmagasinet på lørdager. Jeg skrev en oppgave til min Montessori Leadership Education der jeg sammenliknet ham med Maria Montessori. Min konklusjon ble at de komplimenterer hverandre på den måten at Juul fortsetter der Montessori slapp, i forhold til det moderne, travle livet som ikke eksisterte i samme form da Montessoris liv endte på 1950-tallet.

En av bøkene jeg tenkte jeg skulle lese i den forbindelse heter: "Smil - vi skal spise". Der sier Jesper Juul at det er vi voksne som må ta ansvaret for STEMNINGEN rundt matbordet. Og lenger leste jeg faktiske ikke. Jeg har til dags dato ikke følt for mer informasjon når det gjelder barn og spising - bortsett fra HVA vi skal spise. Stemningen er vårt ansvar!

Hva tenker du om dette?

God dag fra Ellen

Her er andre innlegg jeg har skrevet om

BARN OG MAT

2 kommentarer:

  1. No som Viljar fyrst har byrja å ete, har eg fokus på god stemning rundt bordet. Latter, smil og småpreik om korleis dagen er.

    Ha ein fin kveld, Ellen, kos deg med maten :)

    SvarSlett
  2. Enig i at stemninga rundt matbordet er det viktigste:)

    SvarSlett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!