onsdag 18. april 2012

HVA MED TRASSALDEREN, EKSISTERER DEN?

Tre år og klarer selv!

Jeg holder på med et innlegg om trassalderen. Eller MOT trassalderen. Skal innrømme at jeg er litt redd for at det innlegget kan virke provoserende. Jeg mener nemlig at trassalderen ikke eksisterer. Med støtte fra Jesper Juul, takk og pris! Denne konklusjonen har jeg trukket på bakgrunn av egne erfaringer i arbeid med barn, min utdanning, livet med mine egne to barn, og slekt og venners barn. Jeg sier det bare rett ut, så kommer hovedinnlegget om noen dager, tenker jeg. Først vil jeg gjerne vite hva du mener, og hvorfor. Om du har lyst og tid!

Skjønn onsdag fra Ellen

2 kommentarer:

 1. Jeg har ikke opplevd denne trassalderen hos mine tre, ihvertfall. Jeg tror dette ofte forveksles med nettopp dette at ungen oppdager at hun klarer selv. At hun får sine egne oppfatninger og meninger om hvordan situasjoner skal løses, eller hvordan ting egentlig er, er ikke trass i mine øyne. Det er sunn og normal utvikling. Om ungen viser frustrasjon, så er det opp til meg som mamma å forsøke å forstå hva som er årsaken. Og nei, det er ikke alltid så lett, og frustrasjon kan være smittsomt - så da er veien ikke så lang til å ty til begrepet trassalder. Tenker jeg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for ditt bidrag Monica, kommer mer om dette.

   Idag skiftet jeg plutselig stil på bloggen og det har gjort meg litt opphengt i det. Finner ikke ut av hvordan jeg får frem sidebaren.....

   Slett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!