![]() |
Fra brett til rist! |
![]() |
Ut av ovnen! |
![]() |
Elting på høyt nivå! |
![]() |
Pensler med egg! |
![]() |
Spiseklare! |
Her er noe så uvanlig som et karbohydratforherligende innlegg i Ellens Oase. Dette er bollene som damene i familien bakte da jeg var barn. Jeg er ganske god på å bake boller - jeg har jo fått det inn med flaskemelka, men jeg gjør det så og si aldri av den enkle grunn at jeg ikke klarer å spise bare én, og jeg blir uvel og oppblåst og får kraftig blodsukkerfall etter innak av herlighetene. I dag skal mistebarnet feires, og vi har bakt boller. Jeg regner med at det ikke er så mange som søker hit for bolleoppskrift, men her er den altså!
2 l hvetemel
2 dl farin
2 pk gjær, og her snakker vi den gammeldagse ferske typen
6 dl skummet melk
2 dl olje (og her snakker vi nok soya)
kardemomme
1 egg
Rosiner
Bland gjær i den lunkne væsken med det sammenpiskede egget. Bland med mel, farin, kardemomme.
Heves godt, også på plate.
Pensles med egg
Stekes i 7 minutter på 275
Min mamma fikk alltid voldsomt skryt for sine boller, og her er altså oppskriften.
Jeg triplet porsjonen og det ble gaaanske mange boller akkurat 100 faktisk, så blir litt til fryseren også!
God søndag!
Ellen
Så veldig godt ut :)
SvarSlettBoller er noe av det beste som finnes! Jeg er også god til å lage boller, men det blir dessverre altfor sjeldent nå for tiden. Ha en god feiring!
SvarSlettKos dere med boller og feiring! Synes du har et flott bakende folk i huset! ;-)
SvarSlett