fredag 9. juli 2010

ETTERLENGTEDE INNKJØP og [ønsker]

Jeg har fått en utfordring av Pia. Der skal jeg liste opp 7 ting jeg ønsker å fylle huset med. Nå har det har seg sånn at jeg i forbindelse med feriepengeinnkomst og min egen bursdag, har gått til anskaffelse av gjenstander jeg har ønsket meg i årevis! Og det vil jeg selvsagt gjerne fortelle litt om.
1. MARGRETHEbollen. Høsten 1995 tok jeg mellomfag i Kunsthistorie ved Københavns Universitet. Et av fagene mine var Kunstindustri og Design. Der lærte vi om alt fra Mies van der Rohes Barcelonastol til Tupperwareboller. En av de danske klassikerne anno 1950 er denne bollen med navn etter dronning Margrethe. Den selger fremdeles som hakka møkk og jeg har helt siden den gang ønsket meg en sånn. Jeg kjøpte to. Dermed har tre vindskeive gamle boller nå flyttet ut i sandkassa. Til barnas store glede. Vinn, vinn!


2. Kniver. Vi har en god kniv og to dårlige. Jeg har gitt gode kniver i gave til folk fordi jeg tenker at en god kniv er det beste og viktigste kjøkkenredskap man kan ha. Etter noen års matlaging har man gjerne erfart at har man skjært kylling, er det liksom ikke bare å kutte opp en salat uten å vaske grundig først. Så jeg har i årevis ønsket meg et par kniver til. Derfor kjøpte jeg to fantastiske fra Victorinox. Et eventyr!

3. Telefon. Omtrent da Waldemar, nå snart 3, oppdaget søppelbøtta vår forsvant også vår trådløse fasttelefon. Jeg har til nå levd i håpet om at den skulle dukke opp, men det har altså ikke skjedd. Vi har lånt en FASTtelefon med ledning til nå, men plutselig trengte eieren telefonen selv, og jeg så mitt snitt til å skaffe en ny og lekker en. Fantastisk å kunne vandre mens jeg snakker i telefonen igjen!
 

4. Kjøkkenmaskin. Jeg har hatt en sånn liten sak som har hørt til stavmixeren. Den kunne jeg lage pesto og humus i. Til den gikk i stykker for noen år siden. Jeg har tenkt at det er vel mulig å kjøpe den som tilbehør, men akk nei. Jeg har også siden jeg gikk på økologisk folkehøgskole i Ålborg høsten 1986, hatt lyst på en sånn saftpresse og en slynge, slik at jeg kan lage gulrotsaft og diverse som er supergodt når det er ferskpresset. Har faktisk ikke smakt det siden. På den annen side forbinder jeg det å ha en sånn maskin med Gjertrud i The Julekalender, og selveste FOOOOOdprofessoren er jeg redd raskt kan bli en gjenstand som bare støver ned. Så var det også det at min mor tilbød meg en hun ikke brukte. Miljøverneren i meg mente jo at det var en fin ting å ta den i mot. Men den var UTEN bruksanvisning, og det fikk jeg litt hetta av. Masse kniver i fri dressur! Vel, nå er en splitter ny en innkjøpt. Hurra!

5. Hageputer. For to år siden kjøpte vi en utrolig kul utesofa. De tilhørende putene kostet til sammen 8000 kroner, så vi tenkte: NEI, NEI, NEI, vi bare tar ut innesofaputene når sola skinner. Nå ble det sånn at det ble litt puslete. Endelig har jeg fått ordnet puter sydd hos Åsgårdstrand Interiør. Til 1/7 del av prisen ,og faktisk mye finere. Sofaen står nå der og skriker etter noen som vil slappe av i den, og det er bra for oss. Juhu!
6. Kullsyremaskin. Dette er et ønske. Og det er min manns. Han ønsker seg en sånn så vi kan lage vårt eget boblevann. Vi har nemlig vårt eget lille vannverk sammen med min bror.
7. Kjoler. Jeg er egentlig en kjolejente, men jeg finner svært sjelden kjoler som jeg synes er fine i både fasong og farger. Derfor er jeg alltid på utkikk etter kjoler og lurer på når sånne fra 50-60-tallet kommer tilbake. Da er jeg klar!!!!
Jeg gir denne utfordringen videre til den som måtte ta den. Jeg vet jeg har lesere som ikke er følgere. Koselig om du vil bli følger, og av og til legge igjen en kommentar. Ikke så komplisert. Bare å opprette Googlekonto med e-postadresse og et passord. Du trenger ikke å ha egen blogg for å bli følger eller kommentere!

2 kommentarer:

 1. Ja, jeg tar ikke utfordringa en gang til...;)
  Du er jo snill som nevner mannens ønske om kullsyremaskin...

  SvarSlett
 2. Det var noen voldsomme ønsker og slett ikke av billigste slaget. Men mye flott og praktisk har dere fått i hus.

  Jeg har sett denne utfordringen hos andre bloggere, men har hittil sluppet unna. Kanskje like godt å hoppe i det og ta utfordringen fra deg?

  Tror kanskje det må bli konklusjonen, så da henviser jeg til at utfordringen har kommet fra deg.

  Klem fra Astrid

  SvarSlett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!