torsdag 8. desember 2011

ÅRETS BØKER TIL BARN I BARNESKOLEALDER

Jeg har valgt meg ut noen av barnebøkene som ble anbefalt på barnebokfestivalen jeg var på for et par uker siden. Det var Linn T Sunne som begeistret over disse bøkene. 63 i alt! Linn er også forfatter av ungdomsboka SAIKO som kom ut i høst. Disse bøkene fikk jeg aller mest lyst til å lese for - og/eller gi til barn etter å ha hørt foredraget hennes:

Jeff Kinney: HUNDEDAGER, EN PINGLES DAGBOK. "Passer fra 8 år og opp til ungdomsskolen. Gøy for voksne også. Gir mestringsfølelse for de som ikke er så glad i å lese!"


Einar Øverenget: SOKRATES OG PAPPA TAR SEG TID. "Fin å lese på senga og snakke sammen om."Mark Haddon: KABANG (eller 70 000 lysår). "Ellevill humor!"

Kabang av Mark Huddon


Stig Holmås: TORDENSSØNNEN. "Flott og utrendy. Nyutgivelse om Apacheindianerne på slutten av 1800-tallet."Ingvild H Rishøi: PLING I BOLLEN. "En favoritt! Lekne, flotte, varme, gode og elleville dikt!"
Frances Hodgson Burnett: DEN HEMMELIGE HAGEN. "Nyutgivelse. En favoritt fremdeles. Herlig, trist og fantastisk høytlesing!"
Teksten i anførselstegn er fra det jeg skrev ned under foredraget. Håper du ble inspirert til å gi bort en bok, enten en av disse, eller en annen du kom på som du ønsker å dele!

Jeg leser Min Kamp 5 nå. Forelsket og ulykkelig, 20 år og student i Bergen. Jeg lurer på om flere ville oppført seg bra mot barn om de visste at de hadde en gryende Knausgård blandt sine håpefulle?
God bokdag til deg! 

Ellen

Jeg har også skrevet om 

8 kommentarer:

 1. Så flott at du kommer med bokanbefalinger Ellen. Alltid vært glad i lese bøker, men har blitrt mindre de siste årene. Har lånt Lillelord som jeg skal ha med meg på ferie da etter din anbefaling;) Er det noen av disse over her som passer bra for en 6-åring?
  klem fra
  Mette

  SvarSlett
 2. Hei Mette!
  6-åringer elsker tull og tøys med ord. Rim og diktboka Pling i Bollen tror jeg passer kjempefint! Jeg har kjøpt den til min yngste!

  Kos deg med Lillelord!!!

  Klem

  SvarSlett
 3. Takk for tips Ellen! Ja, hun har humor og elsker tull og tøys så da tror jeg jammen jeg skal satse på den;)

  SvarSlett
 4. Så kjekt med slike anbefalinger Ellen! Den hemmelige hagen har jeg stående i hylla her - fra den gang jeg var "ung" :D
  Den Pingle-boken har jeg hørt mye bra om forresten. Har selv kjøpt en av bøkene om Ottoline (Chris Riddell) (ikke at du nevner den) til yngstejenta. Hun liker ikke å lese men hun hadde lest en annen i samme serie på skolen og dette var en bok hun virkelig falt for. Selv om hun er 10 år vil hun gjerne ha litt bilder i bøkene, siden hun ikke er så fryktelig glad i ordene.

  SvarSlett
 5. Ja, det er noe med å finne det som tenner det enkelte barn. Ikke alle får lesingen til å sitte med det første. Jeg har selv et barn som som strever med lesing. Kommer til å legge ut en app på lettlestbøker. Kan lastes ned gratis. Følg med!

  SvarSlett
 6. Kjøpte akkurat En pingles dagbok til junior til jul. Pussig at du skriver om den nå:-) Har hørt den skal være bra! Her går det mye bøker både hos store og små, men har ikke kastet meg på Knausgård bølgen enda. På nattbordet akkurat nå: Jens Lapidus nyeste. God lesning!

  SvarSlett
 7. En pingles dagbok har vært veldig populær her også - åtteåringen ønsker seg den siste boka til jul. Og jeg må finne ut om det er den oransje eller den lilla..

  SvarSlett
 8. I følge dette seminaret så er det den gule som heter Hundedager - En Pingles Dagbok 4 som er den nyeste Pia.

  SvarSlett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!