fredag 6. januar 2012

JEG SKAL BLOGGE OM BARNE - OG UNGDOMSBØKER FOR CAPPELEN DAMM


Annalisas dagbok av Mariangela Cacace

Dette er min hobby - som - kan - være - nyttig - for - jobben - nyhet. Jeg skal være med på Bokbloggturneen. Det betyr at sju bloggere skriver om samme bok, hver sin dag i løpet av en uke. 

Som norsklærer føler jeg alltid at jeg følger for lite med på nyutgivelser. Dette er en super måte å få inspirasjon til å lese nye bøker for barn- og ungdom. Ved å lese selv, og lese om hva de andre bloggerne leser, og synes, om andre bøker.

Det er ingen føringer på hvordan vi skal skrive, ikke tradisjonell anmeldelse eller kritikk. Det eneste kravet er at vi skal være ærlige om hva vi synes om boka! Jeg er skikkelig glad for denne tilliten og gleder meg til å sette i gang. Jeg skal skrive om to bøker frem til april, så det er ikke en stor greie som tar mye tid. Bare akkurat passe til at det blir gøy!

Den første boka skal jeg skrive om den 24. januar. Fikk den i posten i går. Den heter Annalisas dagbok og er skrevet av Mariangela Cacace. Handler om ei 14 år gammel jente som helt tilfeldig blir drept av mafiaen i et av Italias farligste strøk. Faren hennes finner dagboka hun hadde skrevet, og det er den boka handler om.

Jeg har også skrevet om et knippe av årets ungdomsbøker her:

UNGDOMSBØKER I JULEGAVE

God helg gutter og jenter!

Ellen

10 kommentarer:

 1. Å så herlig og spennende, gratulerer m flott oppgave Ellen!!!
  Jeg er også veldig glad i bøker og skjønner at dette må være midt i blinken.
  Og takk for blomstene, snille du:-)
  Klem og god helg!

  SvarSlett
 2. Dette hørtes spennende ut og ikke minst gøy. Lykke til med utfordringen og gleder meg til å lese det du skriver.
  Ønsker deg en herlig helg.!
  Klem!

  SvarSlett
 3. Så kult :) det blir spennende :)

  SvarSlett
 4. spennende! gøy:)
  God helg til deg!

  SvarSlett
 5. Åh! Så heldig du er! Jeg har nettopp skrevet en "anmeldelse" av en liten søt barnebok som kommer på bloggen min i løpet av noen dager og tenkte jeg skulle fortsette med det innimellom fremover bare for gøy, så kjente jeg ble litt misunnelig nå.. Lykke til :)

  SvarSlett
 6. Jeg er også med men ikke for denne boken :) Utrolig morsomt, dessuten er det veldig spennende å se hva andre leser mente om boken.

  Jeg leser mest ungdomsbøker, det blir ikke så veldig mange voksenbøker i løpet av året på meg.

  SvarSlett
 7. Så gøy da Ellen!!! Gratulerer og lykke til!
  Tuuusen takk for "fan-post" i bloggen min :D og du får hilse slektningen din og si at jeg digger illustrasjonene! (om det er akkurat hans jeg har brukt her vet jeg ikke men jeg klipper jo hele A-Magasinet fra hverandre, så det er jo ikke umulig :D )
  Ha en flott søndag!
  klem

  SvarSlett
 8. Ellen - du er utfordret i min blogg.. håper du tar utfordringen :)

  SvarSlett
 9. Det var da spennende nyheter Ellen. Visste ikke att du er norsk lärer men da forstår jeg litt mer når det gjelder ditt lese interesse. Her liker vi også å lese, men det blir i perioder for min del. Jentene mine leser derimot HELE tiden!! Klem!

  SvarSlett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!