mandag 4. juni 2012

CHILDREN AND FOOD # 10 - MAMMA HAR DU SMAKT POSESUPPE?

Og med det spørsmålet er vel standarden for husmorblogging satt en gang for alle. Hallo der ute, hvor er du Marta Breen?

Jeg ble fylt til randen av blandede følelser da jeg fikk det spørsmålet av min eldste sønn. Jeg svarte selvsagt ja, for jeg er jo oppvokst på mye posesuppe, det var hot med posemat på 70-tallet! Ikke minst da jeg selv skulle begynne å lage middager som 11 åring husker jeg pose-ertesuppe og pannekake ble en av mine første spesialiteter.

En av mine spesialiteter som fersk middagslager , da mamma begynte og jobbe.
Og pannekaker. Jeg var 11 år.


Så måtte jeg stille ham spørsmålet tilbake da: - Har du smakt posesuppe da? Og han svarte:
- Ja, en gang på hytta med mormor og bestefar og to ganger på SFO, men jeg syntes det smakte veldig vann!

Jeg så meg selv plutselig i et kvalmende vellykket lys, aldri posesuppe liksom. Det er ikke det at vi alltid har så god tid, eller at jeg bruker så lang tid på å lage mat, men jeg kan lage mat, jeg liker å lage mat, jeg synes mat er viktig og jeg prioriterer det. Jeg planlegger og lager lister, og jeg bruker kokebøker. På den måten har jeg lært meg endel retter som ikke tar så lang tid.  Jeg har også klart å selge inn alt dette til min mann (Og håper jeg slipper noen gang selge det inn til en ny en).

Så med unger som aldri har fått posesuppe så er det kanskje ikke så rart at jeg ble utbrent kan man kanskje si. Eller var det kanskje maten som holdt meg gående såpass lenge tross alt? Jeg merket at jeg begynte å slurve mer og mer med maten jo mer sliten jeg ble. Så er det også sånn at jeg ikke begynte å bli ordentlig bra igjen før jeg fikk skikk på maten igjen. Det var nok det jeg burde ha prioritert aller først, før trening eller noe annet. Det er jo egentlig helt innlysende at vi blir hva vi spiser.

Så skal det også innrømmes at ungene har fått endel ferdigpizza, noen hamburgere og noen pølser, og sånn posepeppersaus til kjøttkaker. 


Er du en kvalmende vellykket middagslager?

God dag med god mat til deg fra meg!

Ellen

12 kommentarer:

 1. Jeg deler den litt kvalmende følelsen av vellykkethet med deg.. jeg lager all maten selv. Aldri posesaus eller supper eller halvfabrikata. Om jeg har smakt? Jepp..jeg er vokst opp på søtti og åttitallet ;-)

  SvarSlett
 2. He he, ikke så mye kvalme her... MEN jeg har blitt mer bevisst på dette og har begynt å lage pannekakerøra selv, saus fra bunnen osv. Og det smaker jo nydelig:-) Enig med deg at det krever litt planlegging, men så går det jo bra. Konklusjon: jeg er på vei til vellykketheten:-)

  SvarSlett
 3. Jeg er litt halvkvalm.. Har alltid laget skikkelig mat til ungene, fordi de alltid har vært så utrooolig tynne (les:magre!) Maten som de fikk i seg måtte være sunn, for det var så lite de spiste. Nå når de er blitt mye eldre (15&18) så er de enda tynne, men nå slurver jeg mye mer. Fremdeles sunn mat, men jeg kan godt bruke suppepose som basis og lempe oppi godsaker istedenfor å lage suppekraften fra bunn av. Jeg kan også kjøpe glass med "basis" for kylling og fisk. Det generelle kostholdet er imidlertid sunt, basert på bondemat. Jeg vokste også opp på 70 tallet, med rømme, meierismør, hjemmelagde pannekaker og sauser. Jeg lever da ennå, og har troen på variert kosthold, skikkelig middag og en utskeielse i ny og ne :-) Jeg syns det er viktig å ikke bli for hysterisk, verken ene eller andre veien.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig. Jeg må si at jeg faktisk var litt sjokkert over at han ikke visste om jeg hadde spist posesuppe. Det har visst bare blitt sånn.

   Så hyggelig at du stakk innom bloggen min Kindle Joy!

   Slett
 4. Ha ha, nei, jeg er langt i fra kvalmende god på middag gitt. Her har vel åtteåringen knapt smakt annen suppe enn fra pose...

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, Endelig en ukvalm her!

   Slett
 5. Hos oss er det posesuppe minst en gang i uka, som regel før fotballtrening, når vi trenger rask middag. Tomatsuppe tilsatt fullkornpasta og mager pølse er veldig populært. Og posesauser brukes også innimellom, selv om jeg like ofte lager selv fra bunnen av. (så ja, dere er litt kvalmende.. ;) ) Variert kosthold er viktigst syns jeg, og at ungene faktisk spiser maten. Så får det våge seg om det blir halvfabrikata med litt mye salt innimellom. Så lenge jeg ikke er hjemmeværende, men kommer hjem etter kl 4 med 3 sultne unger, så sier det seg selv at jeg ikke kan stå timesvis på kjøkkenet. Ikke orker jeg å stå der kvelden før heller.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, man får finne sin egen greie, ingen sannhet passer for alle.

   Slett
 6. click for source get more see this site Visit This Link visit our website Fendi Dolabuy

  SvarSlett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!