torsdag 25. oktober 2012

MED ORDEN PÅ LIVET MITT

Jeg har forsøkt forskjellige metoder for å holde orden på livet mitt. Jeg har i mange år brukt filofaks med hell. Til jeg følte at det ble veldig stress med alt jeg skulle gjøre. Så da sluttet jeg med det. Det var ikke planlagt, det bare skled ut rett og slett. Jeg kunne nok ha vurdert den avgjørelsen, eller allerhelst innsett at jeg trengte å ta noen grep i livet. Uten tidsplanlegger kan livet bli et voldsomt stress. For jeg glemmer, og dermed kommer jula på kjærringa stadig vekk. Det er stressende det!

Et knippe orden i livet


En helt ny notatbok - kjøpt i Paris!

Nå har jeg flere systemer jeg er godt fornøyd med. Jeg har delt opp livet mitt i

Personlig

Jobb

Familie

Blogg

For å holde orden på, og koordinere dette har jeg flere bøker. Når jeg ser det sånn listet opp nedenfor her så virker det veldig mye, og kanskje litt rotete. Men, det funker for meg:
 • En personlig tidsplanlegger for det jeg skal og må
 • En kalender for alt som angår familien
 • En tidsplanlegger for arbeidsdagen min
 • En tidsplanlegger for planlegging av blogginnlegg
 • En notatbok for bloggideer
 • En listeblokk over gjøremål som ikke er avtaler, men ting jeg må ha unna enten på jobb eller hjemme
 • En liten bok over hva familien trenger og ønsker seg
 • En "Jeg er bra boken" der jeg forsøker å selvlede og befeste det jeg gjør bra, det jeg er takknemmelig for, og det jeg trenger hjelp til
Dette funker for meg, så lenge jeg bruker systemet aktivt og koordinerer med far i huset. Det hjelper for meg at bøkene er pene og funksjonelle. Det ble med to mye fra Paris. En uten linjer til nye bloggideer, og en med linjer til ny "Jeg er bra bok"!

Hvordan er det for deg, har du opplevd - som  meg - at jula kommer rausende på kjærringa, at det er foreldremøte om et par timer - og det er det flere enn deg som har glemt, du er fremdeles på jobb, du er sulten, ingen har tenkt på at dere trenger en overkommelig middag i dag, og ingen har tenkt på at dere trenger barnevakt.

Eller noe i den duren?

7 kommentarer:

 1. Vurderer mine egne planleggingssystemer stadig vekk. Akkurat nå er alt nettbasert for å bedre kunne koordinere med Mannen. MEN jeg savner boka mi! Det er noe helt eget å sitte å bla i en bok istedet for å måtte logge seg på et eller annet digitalt. Tror jeg må gå tilbake til det gamle systemet mitt rett og slett.
  Det virker som du har utrolig mange bøker å holde styr på, men det viktigste er jo at det funker for deg. Utfordringen min (vår) er å samkjøre planene for familien på seks... Vi, Mannen og jeg, setter oss ned hver søndag kveld og går gjennom uka som kommer og andre avtaler vi vet om kommende uker.

  Likte ideen om egen bloggbok. Kanskje jeg skaffer meg det? Ellers har jeg en egen bok til juleplanlegging. Den er tynn og egner seg derfor bra til å tas med i veska, og etterhvert på julehandel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ser litt mye ut, men jobboka jar jeg f eks bare på jobben. Den handler om inneholdet i og planleggingen av arbeidsdagene mine. Kveldsjobbmøter på inn i den personlige fordi det er utenfor arbeidstid. Bloggbøkene har jeg ved datamaskinen, så det blandes ikke inn i noe annet.

   For meg så funker dette ved at jeg må være aktiv i bruk av bøkene. På jobben er jeg bare på jobben osv.

   Koordineringen av en stor familie ja - mange som skulle hatt glede av en sekreær i livet;)

   Julebok høres både koselig og lurt ut da Camilla!

   Slett
 2. Wow, for et system! Men fungerer det virkelig med så mange bøker? Jeg er redd jeg vill rotet dem bort, sammen, tatt med bloggboka på jobb etc.. Men det viktige er jo at det fungerer for deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, ja det funker faktisk. Fant ut at jeg måtte har ett skille slik at når jeg jobber med blogg blir jeg ikke minnet om jobb og motsatt.

   Slett
 3. Høres lurt ut med bøker:) er ein listeperson sjølv, med maange ulike lister:) fin blogg du har!:) oppdaga deg via vg:) god kveld vidare til deg!
  Johanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Johanne! God kveld til deg og velkommen!

   Slett

Setter pris på alle typer meninger, og ber om at du kommenterer med navn og med respekt for andres meninger og bakgrunn. Takk for at du er innom, og takk for at du bidrar!